parcare auto

7 sfaturi pentru a parca maşina fără bătăi de cap

5. Da, poţi să faci parcarea laterală


Orice şofer ar trebui să cunoască această manevră, iar vestea bună e că nu-i atât de grea precum pare. Trucul e să învârţi volanul doar când maşina e oprită. Iată paşii pe scurt:
Mai întâi, opreşte maşina paralel cu cea din faţă, astfel încât distanţa să nu fie mai mare de 50 de centimetri între geamurile laterale ale autovehiculelor. Al doilea punct de reper de care trebuie să ţii cont - barele din spate ale ambelor autovehicule să se afle pe aceeaşi linie imaginară.

Trage de volan o tură dreapta şi introdu maneta schimbătorului de viteze în marşarier, te asiguri din toate direcţiile, apoi dai foarte încet înapoi, până când colţul din dreapta al barei faţă a maşinii tale ajunge în drept cu bara din spate a maşinii în urma căreia parchezi. În acest punct opreşti maşina şi roteşti volanul la maximum în stânga, după care dai înapoi până când maşina ta devine paralelă cu trotuarul. Apoi opreşti maşina.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
24 Septembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod