10 vedete în luptă cu bolile psihice. În spatele scenei, viața nu e mereu strălucitoare

 
J.K. Rowling 
 
Autoarea britanică cunoscută pentru seria de cărți "Harry Potter", J.K. Rowling, a vorbit deschis despre lupta ei cu depresia severă înainte de a deveni un autor de succes mondial. Rowling a descris perioada în care scria primele cărți "Harry Potter" ca fiind una dintre cele mai dificile din viața ei, atunci când se confrunta cu o depresie profundă.
 
Ea a povestit despre cum a trecut prin dificultăți majore în viața personală, divorț și dificultăți financiare, în timp ce încerca să-și crească singură fiica și să scrie în același timp.
"A fost o perioadă foarte întunecată", a declarat Rowling într-un interviu. "Simțeam că nu mai pot merge mai departe."
 
Cu toate acestea, în ciuda acestei perioade dificile, Rowling a reușit să scrie și să publice seria "Harry Potter", care a devenit ulterior un fenomen global. Această experiență a marcat-o profund și a ajutat-o să se confrunte cu stigmatul adesea asociat depresiei.
 
Rowling a vorbit adesea despre importanța îngrijirii sănătății mintale și a ajutorului profesional în gestionarea depresiei.
De asemenea, a subliniat cât de important este să vorbim deschis despre aceste probleme, pentru a ajuta la eliminarea stigmatului asociat bolilor mintale. "Depresia este o boală reală, la fel de reală ca orice boală fizică", a declarat Rowling. "Nu este un semn de slăbiciune, nu este ceva de care să ne fie rușine. Dacă te confrunți cu depresia, este important să ceri ajutor."
 
Bolile mintale nu discriminează. Ele pot afecta pe oricine, indiferent de succes, faimă sau averi. 

11 Septembrie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod